Pretraživanje

Novosti

|

Tvrtke najotpornije na recesiju

Članak: Posavska Hrvatska 2010.

Novosti : Tvrtke najotpornije na recesiju

Prema istraživanju poslovnog časopisa Lider značajnu titulu najpoželjnijeg partnera za poslovanje u Hrvatskoj, među ostalima, osvojile su i dvije tvrtke s područja Brodsko-Posavske županije - ININ i TUV Croatia.

Analizom trenutno gospodarske situacije, istraživanjem i kriterijima kao što su socijalna odgovornost, kontinuitet poslovanja, tržišna pozicija, socijalna odgovornost, profitabilnost, likvidnost, solventnost i produktivnost, poslovni časopis Lider objavio je 303 najizdržljivija poduzeća. Tvrtke ININ i TUV sa sjedištem u Slavonskom Brodu jedine su se iz Brodsko-posavske županije naišle na Liderovom popisu. Obje tvrtke bave se stvaranjem nove vrijednosti davanjem usluga (programiranja, konzaltinga), što jasno ukazuje u opravdanost ulaganja u znanje koje se na tržištu može prodati.

U Hrvatskoj teška gospodarska situacija povlači za sobom lavinu nepoželjnih popratnih pojava čije posljedice osjeti većina građana. Začuđuje činjenica da od strane mjerodavnih institucija nema odgovarajućeg odgovora i kvalitetnog pokušaja da se kriza iskoristi za promjenu dosadašnje gospodarske i obrazovne politike. Činjenica da imamo sve manje proizvoda i usluga za ponuditi zahtjevnom vanjskom tržištu trebala bi biti problem čije rješavanje je visokog prioriteta i značaja. Pri tome mislim na promjenu u odnosima prema poslodavcima, reorganizaciju krutog birokratskog aparata i naročito obrazovnu politiku koja slijedi zacrtanu formu, a ne zahtjeve i trendove tržišta, rekao je Igor Majdandžić, predsjednik Uprave ININ-a.

Svjesni da onaj tko na današnjem tržištu ide sporo i naprijed, zapravo zaostaje, u ININ-u znaju kako ostati in:- Od svoga osnutka tvrtka ININ d.o.o. bavi se razvojem ERP sustava za proizvodna poduzeća kao jednim od najsloženijih softverskih proizvoda. Ugrađujući u njega bogato iskustvo u poznavanju poslovnih procesa i najmoderniji pristup koji nudi IT (informatička tehnologija). Uspjeli smo dobiti poslove kod vodećih hrvatskih tvrtki i u međunarodnoj konkurenciji. Pored borbe za ostanak, značajno ulažemo i u razvoj (umjetna inteligencija, WEB aplikacije, sw za telekomunikacije), ističe Majdandžić.

NovineNovine

PDF format

47 kb

|

Končar EVA d.d. - Implementacija Sustava ERPINS-M Plus

Novosti : Končar EVA d.d. - Implementacija Sustava ERPINS-M Plus

ININ d.o.o. započeo je radove na implementaciji Integralnog Informacijskog Sustava ERPINS-M Plus (Enterprise Resource Planning ININ Solutions za metaloprerađivačke i elektro tvrtke) u tvrtku Končar električni visokonaponski aparati d.d.

Ova verzija sustava ERPINS prilagođava se specifičnim zahtjevima korisnika, pa implementirani informacijski sustav obuhvaća pozitivna iskustva Korisnika, unapređujući, ali i podržavajući postojeću organizacijsku strukturu i kolanje dokumentacije. ERPINS-M čine podsustavi prodaje i kalkulacija cijene koštanja proizvoda, nabave, računovodstva, financija, kontrolinga, sastavnice, planiranja i praćenja proizvodnje, osiguranje kvalitete (QM) te upravljanja dokumentacijom, porukama i aktivnostima.

|

ERPINS-G - novosti

ININ d.o.o. započeo je implementaciju integralnog informacijskog sustava ERPINS-G (Enterprise Resource Planning ININ Solutions za građevinske tvrtke) koji automatizira i povezuje proizvodnju kamena (kamenolom), proizvodnju betona, održavanje opreme s praćenjem utroška goriva, upravljanje dokumentacijom, računovodstvo, kontroling te veleprodaju i maloprodaju.
|

ININ 20 godina

Novosti : ININ 20 godina
|

ININ uz slavlje obilježava 20 godina

Novosti : ININ uz slavlje obilježava 20 godina
|

ININ predstavio ERPINS-G

Nakon integralnog informacijskog sustava za drvoprerađivačku, kontinuiranu i metaloprerađivačku i elektro proizvodnju, tvrtka ININ (Informatički Inženjering) iz Slavonskog Broda predstavila je i ERP sustav za građevinske tvrtke pod nazivom ERPINS-G. Prezentacija je održana 6. prosinca u zagrebačkom hotelu Arcotel.

ERPINS-G je namijenjen građevinskim, montažerskim i remontnim tvrtkama, a pri izgradnji sustava ININ je angažirao konzultante iz građevinske industrije koji su pomogli oko ugradnje specifičnosti u sustav od kojih izdvajamo da se obično radi o jedinstvenim projektima koji zahtjevaju mnogo planiranja i alokacije resursa, definiranja aktivnosti, normativa rada i materijala te upravljanja kako samim projektom, tako i sirovinama, mehanizacijom i ljudima uključenim u izradu projekta. ERPINS-G je zasnovan na moćnoj Oracle bazi podataka koja omogućuje brz rad s ogromnim količinama podataka. Sustav može koristiti čitavo poduzeće, od najvišeg menadžmenta do radnika i nadzornika na gradilištu.

Ako vas zanima ovakav sustav, javite se ININ-u za prezentaciju, oni će rado doći do vas i pokazati kako se vodi posao putem ERPINS-a. Više o tvrtki i rješenju možete pronaći na http://www.inin.hr/

Inin.hr :