top of page
  • Anita Đurašinović

Hilding Anders mirno spava uz ININ-ov ERP


Spavate li kod kuće na Hespo madracima? Dobar i kvalitetan san puno znači za novi radni dan. Tvrtka Hilding Anders proizvodi madrace, a njihova podružnica u Prelogu pokriva tržište jugoistočne Europe i zapošljavaju skoro 700 ljudi.


Za ovako veliku tvrtku, potrebno je i dobro osmišljeno ERP softversko rješenje, a oni su odličan primjer kako pristupiti specifičnim potrebama jednog korisnika. Drago nam je da nas smatraju pouzdanim partnerom, jer mi njih smatramo odličnim korisnikom.


Za ovako veliku tvrtku, potrebno je i dobro osmišljeno ERP softversko rješenje, a oni su odličan primjer kako pristupiti specifičnim potrebama jednog korisnika.

Pročitajte Hilding-ov osvrt na njihovo poslovanje i kako im je ININ-ov ERP sustav pomogao u svakodnevnom poslovanju u skoro 20 godina otkad smo partneri:


„Prije nego što je postao internacionalni lider u krevetima i madracima, prvi Hilding Anders započeo je kao mala obiteljska firma za proizvodnju namještaja u Bjärnumu u Švedskoj. Transformacija u globalnu kompaniju nije se dogodila preko noći. Poduzeća koja su postala dio Hilding Anders obitelji imala su slične korijene kao i prvi Hilding Anders. Prije nego što su postali glavni igrači na svojim tržištima, većina njih započeli su kroz male regionalne firme na čelu s poduzetnicima otvorenim rizicima i stalnom traženju novih prilika. Danas Grupa koristi taj poduzetnički duh na globalnoj razini.


Prije nego što su postali glavni igrači na svojim tržištima, većina njih započeli su kroz male regionalne firme na čelu s poduzetnicima otvorenim rizicima i stalnom traženju novih prilika.

Postepena ekspanzija od prve firme 1939. dovela je do prisutnosti Hilding Andersa danas u nizu zemalja Europske Unije, u Rusiji i Aziji. Grupa zapošljava skoro 10.000 ljudi i proizvodi u 22 tvornice u Svijetu. Kroz svoj moto „Giving the world a good night’s sleep” Grupa isporučuje svoje proizvode u preko 60 zemalja Svijeta, a posebno se ponosi s preko 50 godina suradnje s Ikeom.


Hilding Anders ušao je u Hrvatsku 2005. godine pripajanjem firme Hespo, a dvije godine kasnije i pripajanjem druge hrvatske firme Perfecta Dreams. Od 2012. godine cjelokupna je proizvodnja za hrvatsko i okolna Adriatic tržišta locirana u međimurskom Prelogu.

Osim ulaska na lokalna tržišta, Hilding Anders prepoznao je još 2006. godine snagu organizacije u Prelogu tako što je ovdje pokrenuta specifična proizvodnja navlaka za madrace, jedna od dvije takve u cijeloj Grupi. Osim za Adriatic tržište, pogon navlaka danas isporučuje svoj široki asortiman za desetak velikih kupaca unutar Grupe, među kojima prednjače Belgija, Francuska, Nizozemska, Švicarska i šivanje navlaka za Ikeu.


Hilding Anders prepoznao je još 2006. godine snagu organizacije u Prelogu tako što je ovdje pokrenuta specifična proizvodnja navlaka za madrace, jedna od dvije takve u cijeloj Grupi.

Hilding Anders u Prelogu danas je organizacija od skoro 700 zaposlenih, pokriva tržišta „jugoistočne Europe“ ili kako to vole nazivati Adriatic regiju, s proizvodnim pogonima za madrace, krevete, podnice, namještaj i navlake.


Hilding Anders isporučuje svoj asortiman preko više od 200 veleprodajnih partnera i nekoliko franšizera, kroz 22 vlastita maloprodajna salona, velikom broju hotelskih kuća kao i rastućim online kanalom prodaje.


Nakon više od 30 godina iskustva u Hrvatskoj, Hilding Anders je danas kroz svoje brendove Hespo i Perfecta Dreams „bedding specialist“, odnosno tržišni lider u proizvodima za spavanje.

Sve važniji segment suvremenog poslovanja je digitalizacija organizacije. U tu sferu je Hilding Anders (u to vrijeme Hespo) pred gotovo 2 desetljeća ušao s tvrtkom ININ iz Slavonskog Broda. Zbog specifičnosti određenih segmenata poslovanja, Hilding Anders je trebao korisnički-prilagođeno ERP rješenje i ININ se pokazao kao pravi partner za ostvarenje tog zadatka.


Zbog specifičnosti određenih segmenata poslovanja, Hilding Anders je trebao korisnički-prilagođeno ERP rješenje i ININ se pokazao kao pravi partner za ostvarenje tog zadatka.

U početku je korišteno generalno ERP rješenje koje je pokrivalo sve proizvodne i poslovne procese, ali je i uvođenjem korporativnog ERP sustava u Hilding Andersu, hrvatska podružnica nastavila maloprodajno poslovanje i kadrovske procese na ININ-ovoj platformi. Kroz bezbrojne sate integracije različitih sustava i pokušavanja da iz dana u dan budemo bolji, uvijek sa zadovoljstvom preporučujemo ININ kao stručnog i pouzdanog partnera. U tom duhu, u 2021. planiramo novu nadogradnju postojećih modula s njima, kao i razvoj novih rješenja, jer nas jedino taj smjer vodi u bolje sutra.“


Proizvodna ste tvrtka i želite pokriti sve proizvodne i poslovne procese? Rado ćemo Vam prezentirati naš ERP sustav te započeti dijalog o Vašim potrebama koje će Vam pomoći da, kao i Hilding Anders, iz dana u dan budete bolji. Kontaktirajte nas na inin@inin.hr

bottom of page