top of page
  • adurasinovic

Kako tvrtka Chromos-Svjetlost koristi ININ softver u proizvodnji boja i lakova


Tvrtka Chromos-Svjetlost iz Lužana je jedna od onih rijetkih tvrtki koje postoje više od jednog stoljeća, a s ININ-om ima partnerski odnos više od jednog desetljeća. Želite čuti za uspješne primjere dobre poslovne prakse iz Slavonije i kako su se proširili na strano tržište? Na pravom ste mjestu.


U nastavku pročitajte što djelatnici iz tvrtke Chromos-Svjetlost kažu o tome kako je uspjela jedna tvrtka iz Lužana i uspijeva već više od 100 godina, i kako im je u tome pomogao ININ-ov ERP za pokretanje i praćenje proizvodnje.


Tvornica boja i lakova Chromos-Svjetlost ulazi ove, 2021.godine, u sto i prvu godinu svoga djelovanja. To smatramo izuzetnim uspjehom. U Hrvatskoj, a i u svijetu nema mnogo tvrtki koje se mogu pohvaliti tako dugom tradicijom.


U Hrvatskoj, a i u svijetu nema mnogo tvrtki koje se mogu pohvaliti tako dugom tradicijom.

Priča o Chromos Svjetlosti je započela 1920. godine otvaranjem malog pogona za proizvodnju boja MABE, na području na kojem smo i danas.


Idealna lokacija tvornice, stručni i predani djelatnici, te neprestano praćenje dostignuća i trendova u proizvodnji boja, pomogla je već od samih početaka brzom širenju tržišta i uspješnosti poslovanja.

U devedesetim godinama dvadesetog stoljeća bilježi se značajan rast proizvodnje, zbog znatnog širenja palete naših proizvoda, otvaranjem novih pogona, proširenjem laboratorija, zapošljavanjem visoko stručne radne snage.


Izvanredno visoka kvaliteta svih naših proizvoda i brza, ažurna i kvalitetna softverska rješenja ININ-a su omogućila širenje prodajne mreže i učinili nas liderima u proizvodnji boja i lakova u Hrvatskoj.

Kvaliteta naših proizvoda prepoznata je i na zahtjevnim inozemnim tržištima, što nam je omogućilo i sve značajnije rezultate na području izvoza.


Izvanredno visoka kvaliteta svih naših proizvoda i brza, ažurna i kvalitetna softverska rješenja ININ-a su omogućila širenje prodajne mreže i učinili nas liderima u proizvodnji boja i lakova u Hrvatskoj.

Ulaskom Hrvatske u EU, uspješno smo proširili tržište i na zemlje članice.


Sustavni rad na održavanju i unaprjeđivanju poslovanja čine da iz godine u godinu postižemo sve bolje poslovne rezultate.


Velika ulaganja u najnovije generacije IT opreme, u tehnološka istraživanja i poboljšanja postojećih proizvoda, rezultirali su brojnim novim proizvodima kojima spremno konkuriramo i najvećim domaćim i stranim proizvođačima boja i lakova.


U razvijanju svakodnevnog poslovanja bitno nam je pomogao softverski sustav ININ. S programom koji je prilagođen našim potrebama, možemo u svakom trenutku dobiti izvještaje na temelju kojih brzo donosimo ispravnu poslovnu odluku.


Današnje sve zahtjevnije tržište upravo i traži brze i točne poslovne odluke. U svakoj fazi istraživanja, realizaciji proizvodnog programa, njegovoj distribuciji kao i u praćenju rezultata poslovanja, uključeni su posebno projektirani softverski programi tvrtke ININ.


U svakoj fazi istraživanja, realizaciji proizvodnog programa, njegovoj distribuciji kao i u praćenju rezultata poslovanja, uključeni su posebno projektirani softverski programi tvrtke ININ.

Preciznije, u svakoj narudžbi, otpremnici, fakturi u prodaji i nabavi, u svim radnim nalozima za proizvodnju, u analizama kupnje i prodaje, stanju sirovina, ugrađen je trud i znanje softverskih stručnjaka iz tvrtke ININ.


U izazovnoj 2021. godini znatno ćemo lakše poslovati uz ovakvu stručnu podršku.

bottom of page