top of page
  • Anita Đurašinović

Radlovac d.d. – tvrtka sa stoljetnom tradicijom i primjenom umjetne inteligencije u poslovanju



Nedavno je tvrtka Radlovac drugu godinu zaredom osvojila nagradu FINA-e „Zlatna bilanca“. Radlovac ima više od 100 godina iskustva u proizvodnji i oplemenjivanju tehničkog kamena za građevinsku i kemijsku industriju i prodaji građevinskog materijala.


Radlovac ima više od 100 godina iskustva u proizvodnji i oplemenjivanju tehničkog kamena za građevinsku i kemijsku industriju i prodaji građevinskog materijala.

Od 2007. godine Radlovac je postao korisnik ININ-ovih softverskih rješenja, a njihov osvrt na posljednjih 13-ak godina pročitajte u sljedećim redovima:


„Radlovac d.d. jedna je od najstarijih tvrtki u Hrvatskoj i ima tradiciju od 114 g. u proizvodnji i oplemenjivanju tehničkog kamena. Kvaliteta proizvoda od dijabaza i dolomita kontinuirano se prati i unapređuje, a isporuka kamena za dvije svjetske kompanije Rockwool Adriatic i Knauf Insulation te mnogobrojne domaće i strane građevinske tvrtke najbolja su potvrda kvalitete. Stručna radna snaga predvođena s 15 visoko obrazovanih stručnjaka i moderna tehnologija omogućuje maksimalno iskorištavanje sirovine uz najmanje moguće onečišćenje okoliša po načelima održivog razvoja i kružne ekonomije.


Radlovac d.d. dobitnik je mnogobrojnih priznanja, među inima 11 zlatnih kuna i 3 zlatne bilance od kojih treću dobiva 2020 g. za što je, između ostalog, zaslužna i digitalna transformacija te digitalizacija poslovanja i poslovnih procesa.

Digitalna transformacija započela je 2007. godine u suradnji s tvrtkom ININ informatički inženjering uvođenjem ERPNIS*RADLOVAC informacijskog sustava. Rezultat toga su ubrzanje i povezivanje poslovnih procesa te mogućnost donošenja brzih i ispravnih poslovnih odluka, ključnih za buduće poslovanje.


Radlovac d.d. dobitnik je mnogobrojnih priznanja, među inima 11 zlatnih kuna i 3 zlatne bilance od kojih treću dobiva 2020 g. za što je, između ostalog, zaslužna i digitalna transformacija te digitalizacija poslovanja i poslovnih procesa.

ERPNIS*RADLOVAC nastavlja se modernizirati i proširivati tijekom godina uspješne poslovne suradnje, a početkom godine proširuje se modulom umjetne inteligencije.


Očitavanje registarskih tablica na kolnoj vagi primjenom nadzorne kamere i računalnog vida omogućilo prikaz vozila u kamenolomu u realnom vremenu, prikaz podataka o utovaru na pametnom uređaju u utovarnim strojevima te automatsko popunjavanje i digitalno potpisivanje otpremnice na kolnoj vagi. Primjena umjetne inteligencije omogućila je znatno ubrzanje procesa utovara i otpreme tehničkog kamena te racionalnije planiranje i uštede u poslovanju.“


Primjena umjetne inteligencije omogućila je znatno ubrzanje procesa utovara i otpreme tehničkog kamena te racionalnije planiranje i uštede u poslovanju.

Iznimno smo ponosni na postignuća tvrtke Radlovac i uvijek nam je drago čuti da postoji zadovoljstvo uvedenim softverskim rješenjima.

bottom of page